НОВИНИ

БСП, ГЕРБ и "Атака" с реакции след трагедията край Своге

След вчерашния ден на траур, политическите опоненти на управляващите поискаха оставки. Лидерът на левицата Корнелия Нинова настоява за оставката на цялото правителство заради катастрофата край Своге. ГЕРБ обвиниха БСП, че политизира трагедията.

Надежда Василева
от Надежда Василева
19:17, 28.08.2018
Чете се за: 01:06 мин.
У нас

Премиерът и неговият кабинет да понесат политическа отговорност заради трагедията край Своге, настояват от "Позитано" 20. Според Корнелия Нинова най-малкото, което може да се иска, са оставките на отделни министри.

Корнелия Нинова - председател на БСП: Виновникът за такива ситуации е само един и това е правителството на Бойко Борисов и той персонално. Гордостта на премиера - магистралите, са най-голямата кражба може би в държавата, конкурирайки се с кражбите в санирането. Досега корупцията ни ограбваше, взимаше ни, от всеки човек, сега вече корупцията убива в истинския смисъл на думата, защото невинни българи плащат с живота си кражбите на правителството на Бойко Борисов.
;

От партия "Атака" съобщиха, че още в първите дни от работата на Народното събрание председателят на парламентарната група на "Обединени патриоти" Волен Сидеров ще поиска от МРРБ всички договори с фирмата "Трейс Груп Холд".

От "Демократична България" настояват премиерът да поиска оставката на министъра на транспорта Ивайло Московски, защото не е успял да въведе задължение за използване на предпазни колани в автобусите. Те искат във всички автобуси да бъдат монтирани колани, а шофьорите да бъдат задължени да проверяват пътницинте дали са закопчани преди потегляне.

;

ГЕРБ отговориха, че опозицията всяка седмица иска оставката на кабинета. И обещаха, че истината за катастрофата ще излезе наяве.

Тома Биков, депутат от ГЕРБ: И оставки сме подавали, и пак сме печелили изборите. Имаме готовност и отговорност да се поеме, както винаги е ставало, но не е г-жа Нинова тази, която решава кой е крив, кой е прав.
Александър Ненков, депутат от ГЕРБ: Говорят за оставка, говорят за корупция, тези хора, които въведоха модела "батко" и "братко". Бойко Борисов бил виновен за смъртта на хората. Извинявам се, но това е абсолютно безочие. Бойко Борисов единственото, за което е виновен е това, че България преди 10 години беше едно блато. Само един пример - от София до Бургас колко време се пътуваше и колко хора губеха своя живот на този път - за това ли е виновен?
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Силна буря в Гълъбово остави няколко населени места без ток
Силна буря в Гълъбово остави няколко населени места без ток
Симеон Сакскобургготски коментира решението на СГС да се отнеме резиденция Врана
Симеон Сакскобургготски коментира решението на СГС да се отнеме резиденция Врана