COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

БСП настоя за оставки заради разпространението на Африканската чума

Депутати от парламентарната група „БСП за България“ настояха за понасяне на политическа отговорност заради разпространението на болестта Африканска чума по свинете (АЧС) у нас.

от БГНЕС
13:24, 24.07.2019
Чете се за: 00:28 мин.
У нас
бсп настоя оставки заради разпространението африканската чума

На брифинг в парламента левицата заяви, че редица институции не са реагирали адекватно на опасността, с което на практика призова за оставките на земеделския министър Десислава Танева и ръководителя на БАБХ Дамян Илиев.

„Отговорните лица не свършиха своята работа две години назад. Не действаха адекватно в дните и часовете, в които кризата навлезе. Не обясняват ясно на гражданите и стопаните какво трябва да направят, затова считаме, че трябва да понесат политическа отговорност“, заяви депутатът от БСП Пенчо Милков. Според него отношение по темата трябва да вземе и председателят на Централния епизоотичен съвет Томислав Дончев.

„Заболяването години наред беше в Румъния и ние го наблюдавахме как се приближава до границата с България и какви мерки предприема румънската държава“, коментира още Милков и допълни, че въпреки това страната ни не е предприела необходимите стъпки за преодоляване на това предизвикателство.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
В Благоевград имат проект за нов приют за кучета, но няма пари
В Благоевград имат проект за нов приют за кучета, но няма пари
Българският филм Котка в стената е селектиран за кинофестивала в Локарно
Българският филм "Котка в стената" е селектиран за кинофестивала в Локарно