Корнелия Нинова: БСП не е против мажоритарния вот

Да се въведе мажоритарен избор в смесена система вероятно ще бъде окончателното решение на БСП. Това обяви Корнелия Нинова в "Панорама" в навечерието на националния съвет на партията. Тя уточни, че БСП няма нищо общо със законопроекта на омбудсмана Мая Манолова и не разбира мотивите й да внесе мажоритарна система в два тура.

Росица Белева
от Росица Белева
преди 3 години
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Нинова заяви още, че БСП не е против мажоритарната система. В миналото дори са внасяли мажоритарни избори и са ги правили.

Корнелия Нинова, председател на БСП лява България: Да, на референдума се обърнахме към нашите избиратели, членове и симпатизанти: Гласувайте, защото това е волята на народа и гласувайте с три "не". Съобразяваме с резултата от референдума, обаче. След като толкова българи се произнасят по този начин, ние сме готови да се съобразим.

На утрешния пленум БСП ще реши да започне работа по предизборната си платформа. Според лидера на БСП не е възможно друго правителство в рамките на този парламент.

"Представители на БСП няма да участват в служебен кабинет на Румен Радев. Трябва да работят за победа на парламентарни избори. Ще почакаме да спечелим парламентарни избори", категорична беше Нинова.

Топ 24
Най-четени