БСП няма да влиза в договорки с други политически сили за балотажа

В сутрешния блок на БНТ кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова, издигната от Инициативен комитет и подкрепена от БСП, заяви, че проблемите пред държавата са толкова големи, че нито една политическа сила не може да се справи сама. Според нея страната има нужда от единение.

Вера Александрова
от Вера Александрова
преди 3 години
Чете се за: 01:20 мин.
У нас

Йотова категорично заяви, че преди втория тур БСП няма да влезе в задкулисни договорки за подкрепа с нито една политическа сила.

Кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова смята, че успехът, който постигнаха на първия тур се дължи на честния им разговор с хората. Според нея в посланията на Цецка Цачева има тези, които разделят българите.

Илияна Йотова - кандидат за вицепрезидент, издигнат от Инициативен комитет: Да залага на такива тези, които отново разделят хората, сблъскват, конфликт - толкова много омраза вчера се сееше от тази позиция, която всички вчера получихме. Само до преди два дни тя издигна знамето на обединител на нацията. Очевидно трябваше само 24 часа, за да падне тази маска.

В оставащите дни до втория тур БСП няма да влиза в никакви договорки с други политически сили за подкрепа, потвърди Йотова.

Разговори с политически централи, влизане в задкулисни договорки - "аз на мен, ти на теб" това няма да позволим и няма да участваме. Прекалено много се напатихме всички за тези 27 години и най-вече на гърба на българските граждани пак казвам, нашата кампания ще продължи във вида, в който я правихме през всичките тези дни. Разговори с хората.

Илияна Йотова заяви, че заедно с ген. Румен Радев нямат съмнения, че България трябва да следва евро-атлантическата си ориентация.

Илияна Йотова: Ние сме убедени, че бъдещето на България е член на ЕС, само че не просто член на ЕС, не някъде там в храстите, не в миманса. Ние сме убедени, че трябва да бъдем част от формиращата се европейска политика. Но какво е различното, различното е, че извън ЕС и НАТО, ние имаме нужда във външната си политика да имаме добър диалог с всички страни, за да може България да се развива, България да използва всичко онова, което като проекти можем да правим заедно и на изток, и на запад.

В предаването "Още от деня" Валери Жаблянов от БСП каза, че има огромно недоволство в българското общество от начина, по който се управлява държавата. Заяви, че премиерът Борисов трябва да си подаде оставката .

Валери Жаблянов, БСП: Г-н Борисов трябва да си подаде оставката, веднага да я подаде, защото той обеща да си подаде оставката, ако загуби изборите на първи тур. И ако иска да бъде честен политик,трябва да излезе и да каже "Подавам си оставката"

На втория тур БСП ще разчитат на подкрепа от симпатизантите на патриотите и на Веселин Марешки, обяви още Жаблянов.

Топ 24
Най-четени