НОВИНИ

БСП отбеляза Деня на труда

В София се проведе традиционното шествие на БСП по случай Деня на труда. Десетки членове и симпатизанти на Левицата се събраха в центъра и отправиха своите послания по случай 1 май. Лидерът на БСП Михаил Миков съчета Великден и Деня на труда с думите, че и Лявата идея, и Християнството споделят грижата за слабия и онеправдания.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
19:13, 01.05.2016
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

С лозунга "Не - на бедността. Да - на справедливостта" и с песента "Ние сме на всеки километър" започна митингът на Българската социалистическа партия. От трибуната председателят на БСП Михаил Миков отправи послание - че днес българският работник получава 4 пъти и половина по-ниска заплата от средноевропейската, въпреки че, по думите му, произвежда само 2 пъти и половина по-малко Брутен вътрешен продукт.

Михаил Миков - председател на БСП: Ето затова си заслужава ние да бъдем най-напред в тази битка - битка за по-справедливо заплащане на труда. Битка за повече права на онези 98%, които в крайна сметка създават благата в България, създават благата в света.

Настоящият председател на БСП и част от останалите претенденти за лидерското място поведоха шествието на социалистите към Борисовата градина, където се отбелязваше празника на левия печат.

"Всички държави трябва изключително много да уважават този празник, защото трудът облагородява човека", призова симпатизант.

"Всички ние тук - и млади, и стари - сме били труженици и сме изградили България такава, каквато беше допреди 25 години и сега с ужас наблюдаваме как започва да изчезва лека-полека", подкрепи го привърженичка на Лявата идея.

Извън официалните изказвания на митинг-шествието на социалистите се чуха и политически прогнози.

Илияна Йотова - член на ЕП от Прогресивния алианс социалистите и демократите: Моята прогноза е, че Борисов ще предизвика предсрочни избори до пролетта на следващата година.

Според Илияна Йотова има информация, че се готви отново голяма коалиция. По думите й, може би бъдещият кандидат-президент ще бъде излъчен от сегашната шесторна коалиция, в това число АБВ. Убедена е, че няма да подкрепят сега действащия президент.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Боян Петров оставил мартеничка на връх Анапурна
Боян Петров оставил мартеничка на връх Анапурна
Денят на труда в Турция и по света
Денят на труда в Турция и по света