НОВИНИ

БСП отговориха на ГЕРБ, че не са партията, която произвежда фалшиви новини

БСП не е партията, която произвежда фалшиви новини, коментира на пресконференция заместник-председателят на партията Деница Златева. Повод са публикации в медиите във връзка с разпространената днес позиция на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, че ще продължат да опровергават лъжите на БСП за възможно коалиционно управление между двете партии.

bnt avatar logo
от БНТ
16:15, 31.10.2017
Чете се за: 01:13 мин.
У нас

В тази връзка от БСП отправиха въпроси към ГЕРБ. Фалшива новина ли е фактът, че лично премиерът Бойко Борисов се обади на Корнелия Нинова, за да ме покани да остана на пост в правителството и че имахме и личен разговор с него по този въпрос, попита Деница Златева, която беше служебен вицепремиер, отговарящ за подготовката за българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Фалшива новина ли е фактът, че служебния премиер проф. Герджиков по молба на Бойко Борисов проведе среща с Корнелия Нинова по същия въпрос, зададе въпрос Златева. Тя отбеляза, че след отказа да остане на поста, Изпълнителното бюро на БСП е препотвърдило решението си, че партията няма да влиза в никакви коалиции и остава опозиция.

Фалшива новина ли е, че ГЕРБ предложиха на Корнелия Нинова да оглави Народното събрание под предтекст, че по този начин ще се формира дневния ред на парламента, попита още Деница Златева.

Не знам кой е основният участник в сезона на фалшивите новини, но горните факти категорично отхвърлят тезата, че БСП е партията, която произвежда фалшиви новини, коментира тя. Не е имало разговори за коалиция с ГЕРБ, заяви Златева.

От БСП отправиха въпроси към премиера и относно оставката на министъра на здравеопазването проф. Николай Петров. Ако е знаел тези факти, които бяха изнесени по време на разследването на една от националните телевизии, защо не е реагирал своевременно и защо министър Петров е бил назначен за министър на здравеопазването, попита Деница Златева. Ако са верни твърденията, че проф. Петров е станал жертва на лобита в здравеопазването, то приемайки оставката, Борисов заема ли страната на тези лобита, добави тя.

Според социалистите тъжното е, че сектор, който от години е в хронична и управленска криза, отново остава без министър. Дали тази поредна оставка в този сектор отново е израз на управленската немощ на ГЕРБ в сектор здравеопазване, попита Златева.

Относно решението на конгреса за внасяне на вот на недоверие към кабинета по тема, която най-ярко разкрива провежданата от ГЕРБ корупционна политика, заместник-председателят на БСП каза, че ще имат разговори с останалите парламентарно представени политически сили. Тогава ще се прецени в кой времеви период да бъде внесен вотът, посочи тя и добави, че не се ограничават във времето.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След проверката: Язовирите не са причина за наводненията в Бургаско
След проверката: Язовирите не са причина за наводненията в Бургаско
Взрив в дипломатическия квартал в Кабул, няма пострадали български военни
Взрив в дипломатическия квартал в Кабул, няма пострадали български военни