НОВИНИ

БСП поиска оставката на вътрешния министър Валентин Радев

БСП поиска оставката на вътрешния министър Валентин Радев заради случая от миналата седмица, при който пътници, кацнали от Париж, са били допуснати да преминат без задължителната гранична и паспортна проверка на летище София. В отговор министър Радев обяви, че няма намерение да подава оставка. Подчерта, че е назначен от премиера и би си подал оставката само, ако той я поиска.

bnt avatar logo
от БНТ
19:31, 29.03.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:24 мин.
У нас
Иван Иванов - депутат от "БСП за България": Сигурността на българската граница се превърна в проблем, който се задълбочава. Ние искаме много бързи и адекватни отговори на всички наши въпроси и поемане на политическа отговорност. И това може да бъде само и единствено по един начин - оставката на вътрешния министър, само това може да върне доверието в институциите и в България.
Валентин Радев - министър на вътрешните работи: Не виждам някакви основания за това големи, те визират случая с летището, аз мога да им дам обратни примери колко добре сме се справили и то не наши оценки. Да това беше много неприятно, взехме съответните мерки, но не виждам нищо друго, което да е основание за вот на недоверие или за оставка.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гроздев грабна сребро на Европейското
Гроздев грабна сребро на Европейското
Учени от БАН разработват универсална ваксина срещу всички щамове на грипа
Учени от БАН разработват универсална ваксина срещу всички щамове на грипа