НОВИНИ

БСП иска анкетна комисия за случая БНР

Скандалът със спирането на излъчването на БНР отекна и в парламента. От БСП поискаха да се създаде Анкетна комисия, която да провери причините за замлъкването и твърденията за оказан натиск върху генералния директор на радиото.С повече подробности около този скандал - вижте прякото включване на Десислава Маркова от парламента.

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
10:48, 20.09.2019 (обновена)
Чете се за: 00:58 мин.
У нас

БСП определи като безпрецедентно спирането на сигнала на БНР и настоява цялата истина за натиск върху журналисти да излезе на бял свят. Лидерът на БСП Конелия Нинова обвини премиерът Бойко Борисов в упражняване на еднолична власт и в опит да се замаже скандалът.

От БСП твърдят, че в мнозинството си СЕМ и ръководството на БНР са избрани от ГЕРБ и затова те трябва да понесат политическа отговорност.

Корнелия Нинова, председател на БСП: Ако си позволя да цитирам премиера - срещу правителството било извършен саботаж. Излиза, че той сам си прави на себе си саботаж. Защото, както казах и СЕМ и ръководството на радиото са излъчени и са функции на ГЕРБ. Не ми е в стила да говорим като него, но не знам кой при тях е главанака. Да не ни правят всички на такива.

Отговорът дойде от премиера, който участва в парламентария контрол. Каза за пореден път, че не познава ръководството на националното радио и никога не се е чувал с директора и каза какво ще препоръча на парламентарната група.

Бойко Борисов, министър-председател: Ще помоля нашата парламентарна група като председател на партията да се присъедини към тази анкетна комисия, която искат колегите от БСП. С нещо повече - пленарната зала да приеме решение Сметната палата, като най-независим върховен орган да влезе и да провери цялото управление на националното радио досега.

Премиерът е убеден, че прокуратурата ще си свърши работата и ще се стигне до виновниците за безпрецедентното спиране на сигнала на радиото и указване на натиск.

Другата тема, коментирана днес в НС е предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман. Решението на съда беше определено като позорно, грубо, почти всички парламентарни групи застанаха зад общественото възмущение. Премиерът отказа да коментира решението на съда, но също застана зад възмущението на обществото.

Вижте повече във видеото

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна евтаназията на близо 4000 прасета заради регистрираната чума край Видин
Започна евтаназията на близо 4000 прасета заради регистрираната чума край Видин
Джок Полфрийман - без паспорт
Джок Полфрийман - без паспорт