НОВИНИ

БСП предлага временна анкетна комисия за промени в Изборния кодекс

БСП предлага създаването на временна анкетна комисия за промени в Изборния кодекс. На среща в Парламента представители на всички парламентарни групи, без ГЕРБ са се обединили около мнението, че има проблеми в изборния процес.

Вера Александрова
от Вера Александрова
20:24, 12.11.2019
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Според ГЕРБ нищо не налага създаването на поредната анкетна комисия. Даниела Дариткова каза, че вече са заявили готовност за обсъждане на промени в изборните закони, но след официалните доклади на ЦИК за отминалия вот, за да се съобразят и с проблемите, които те са установили. От БСП все пак ще поканят управляващите да се присъединят към разговорите за промени в изборното законодателство.

Корнелия Нинова - председател на БСП: Обединихме се около това, че не бива да се променя сега действащата норма за 100-процентово машинно гласуване, да търсим вариант за машинно преброяване и начини за изчистване на списъците.
Даниела Дариткова - председател на ПГ ГЕРБ: Не смятам, че се налага да създаваме поредната анкетна комисия. Има достатъчно правомощия правна комисия и сме заявили нашата готовност да обсъждаме промени в изборното законодателство, но това може да се случи след като имаме официалните доклади на ЦИК за тази избори, за да може да се позовем на проблемите, които те са установили.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На първо четене: НС прие бюджетите на НЗОК и общественото осигуряване
На първо четене: НС прие бюджетите на НЗОК и общественото осигуряване
Прокурист и проверки в болницата на Пазарджик заради фалшите ТЕЛК решения
Прокурист и проверки в болницата на Пазарджик заради фалшите ТЕЛК решения