НОВИНИ

БСП представи алтернативна визия за България

В НДК социалистите представиха визията си за България и обясниха, че не предлагат алтернатива на ГЕРБ, а на системата от годините на прехода. В продължение на часове обсъждаха икономиката, регионалното развитие, здравеопазването и образованието.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
19:38, 21.07.2018
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Попитана как ще коментира твърденията от страна на ГЕРБ, че e сред инициаторите на протестите в Странджанско, Корнелия Нинова отговори:

Корнелия Нинова, председател на БСП: Извинете, но заседанието тече, днешната ни тема е бъдещето на България и нищо повече от това няма да коментирам днес.

В близо едночасовата си реч преди това, в залата на приключилото българско европредседателство, Корнелия Нинова постави акцент върху предложението на БСП за по-нисък ДДС за храните и лекарствата, обяви се за спиране на демографския срив и против грешната система на образованието.

Корнелия Нинова - председател на БСП: Ще кажа едно изречение, каквото и да следва от това. Защото напоследък много неща се случват по тази тема, но ще го кажа с пълно съзнание за рисковете от това: Не на джендър идеологията в българските училища! Семейните и християнските ценности са ни по-скъпи от третия пол, уважаеми опоненти!

Други предложения в представената от Нинова "Визия за България" включват премахването на концесиите на плажовете, ограничаване на едрите земеделски производители, забрана за приватизация и концесия на стратегически за държавата предприятия, както и позицията на партията за влизане в Еврозоната. От левицата се обявяват и за преизчисляване на всички пенсии.

Корнелия Нинова - председател на БСП: Няма здрав разум в България, който да е съгласен, че може да се живее спокойно с 200 лв. пенсия.

А в раздела от заявката на БСП за управление, наречена "Визия за България", посветен на външната политика, е записано, че отношенията с Русия са стратегически важни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протестиращите в Шарково се разграничиха от политическите партии
Протестиращите в Шарково се разграничиха от политическите партии
155 пловдивчани се тестваха анонимно и безплатно за ХИВ, хепатит В и С
155 пловдивчани се тестваха анонимно и безплатно за ХИВ, хепатит В и С