НОВИНИ

​БСП представи официално кандидатите си за евродепутати

БСП представи официално кандидатите си за евродепутати в столичния Южен парк. Слоганът, с който социалистите тръгват към европейските избори е "Справедливост сега". Те ще настояват за справдливост не само в България, а и в Европа. Лидерът на партията обяви, че БСП тръгва на битка за европейски и предсрочни парламентарни избори.

Альоша Шаламанов
от Альоша Шаламанов
19:52, 20.04.2019
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Българският народ и Европа имат нужда от справедливост сега, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Корнелия Нинова - председател на БСП: "26 май е важен за да свалим правителството на ГЕРБ и ОП, подкрепяни от ДПС. Пълзяща диктатура на опозицията е безсмислица. Разрушени са българските институции. Един човек управлява еднолично - народа и неговите пари."

Водачът на листата на БСП Елена Йончева заяви,че България 12 години върви към Европа на социална справедливост, достойнство и свобода, но не я доближава.

Елена Йончева: Днес България е завладяна от една организирана престъпна група. От мафията. Тя контролира всички етажи на властта. Тя не може да ни води към Европа. Пред нас има 2 пътя - или да останем в това криминално робство, или да въстанем. И ние ще въстанем на 26 май.

Четвъртият в листата - Иво Христов, който доскоро беше началник на кабинета на президента каза, че вътрешнополитическите ни проблеми са общоевропейски.

Иво Христов: Всеки старец, в което и да е обезлюдяло село в Северозападна България е също токова европеец, колкото е и Юнкер или Майдел, или Габриел.
;

Залозите на евроизборите са 2 - национален за промяна политическото статукво. И европейски - Брюксел да обърне политиката си към обикновения човек, коментира Христов.

Петият в листата Сергей Станишев сравни представянето на листата на социалистите с тази на ГЕРБ.

Сергей Станишев: Стройни редици, тържествена зала, много вратовръзки. Сила - мощ на властта и много говорене. Но говорене без емоция - скучно. Това, което можем да ви обещаем е, че с нашата листа няма да ви е скучно.

Станишев каза, че каузата на БСП е за промяна на България и Европа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Премиерът Бойко Борисов с остри коментари за БСП и президента
​Премиерът Бойко Борисов с остри коментари за БСП и президента
Пореден протест срещу сръбския президент Александър Вучич
Пореден протест срещу сръбския президент Александър Вучич