Днес е денят, в който БСП София решава дали да подкрепи Мая Манолова в битката за кмет или да издигне свой кандидат. Номинации имат още депутатите Георги Свиленски, Петър Кънев, проф. Иво Христов, както и архитектите Здравец Хайтов и Борислав Борисов. Предварителните настроения са за партийна подкрепа на Манолова.

Социалистите от София трябва да утвърдят и листата с кандидати за общински съветници. Очаква се тя да бъде оглавена от лидера на БСП в столицата - Калоян Паргов. Ще бъде приета и предизборна платформа за местния вот.

Калоян Паргов - председател на Градския съвет на БСП София: София е син град в годините на прехода. Пробив не може да се направи с партийна кандидатура, поне на този етап. Трябва да се има предвид, че именно в столицата е концентриран почти половината от електората на "Демократична България". А точно симпатизантите на тази формация ще се окажат решаващи за балотажа. Именно заради това на нас ни трябва кандидатура с широка подкрепа, а не тясно партийна. Убеден, че никой в тази зала няма съмнение, че единствената възможност, чрез която можем да нанесем този решаващ удар на ГЕРБ в София е кандидатурата на Мая Манолова.