НОВИНИ

БСП с още информация за схеми за "хранилки" в държавни и общински предприятия

Депутатът Таско Ерменко обяви, че БСП разполага с информация за схеми за "хранилки" в държавни и общински предприятия, но чака решението на Изпълнителната комисия на ГЕРБ преди да ги обяви. На пресконференция на "Позитано" 20 народният представител заяви, че са получили над 100 сигнала от всички областни и от повечето общински градове за роднински назначения. От ГЕРБ засега отказват коментар.

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
19:46, 07.10.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Днес Таско Ерменков представи по-широка от познатата досега смеха за енергийни връзки в "Булгартрансгаз" ЕАД, "Булгаргаз" ЕАД, Столичната община и КЗК.

Таско Ерменков - представител от ПГ на "БСП за България": Г-жа Юлия Ненкова, бивш заместник-кмет, а сега председател на КЗК, е наследена от Ралица Стоянова, която сега е заместник-кмет на Столичната община. Тя е и сестра на Стоян Стоянов, който е началник на "Правен отдел" в КЗК. В същото време от другата страна имаме Георгица Стоянова е член на КЗК и е съпруга на Владимир Малинов, който е началник на "Правен отдел" в "Булгартрансгаз". И аз питам дали тази връзка не е една от причините за процедура на ЕК срещу България по делото "Булгартрансгаз".

В представената днес разширена схема е включена и народният представител от ГЕРБ Снежана Дукова и нейният син Илиян Дуков, член на Съвета на директорите на "Булгаргаз". Ерменков заяви, че БСП дава една седмица на Изпълнителната комисия на ГЕРБ да вземе решение по въпроса с назначенията.

Ако ГЕРБ не го направи, след това от БСП ще представят цялата информация за роднинските връзки. На въпрос дали социалистите обмислят вот на недоверие, ако изнесените факти са верни, Ерменков отговори, че това винаги може да стане, ако имат необходимите гласове, но този вот когато се внесе трябва да е аргументиран.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Около 25 000 футболни фенове ще гледат мача България - Франция
Около 25 000 футболни фенове ще гледат мача България - Франция
Журналисти от всички краища на света се обявиха срещу натиска срещу техни колеги
Журналисти от всички краища на света се обявиха срещу натиска срещу техни колеги