НОВИНИ

От БСП се разграничават от Бенчо Бенчев

Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП се разграничи от Бенчо Бенчев и настоя той да напусне незабавно Общинския съвет на Бургас. Социалистите уточняват, че Бенчев не е член на БСП.

bnt avatar logo
от БНТ
19:17, 05.08.2018
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

На извънредно заседание местната структура на БСП в Бургас също категoрично се разграничи от действията му. Бенчо Бенчев е и заместник - председател на Общинския съвет на Бургас от гражданската квота на БСП. Предстои червените общински съветници да изключат Бенчо Бенчев от своята група.

Живко Господинов - председател на Общински съвет на БСП-Бургас: Настояваме господин Бенчо Бенчев да подаде оставката си като общински съветник от Общински съвет Бургас и призоваваме групата общински съветници от БСП да освободи от състава си общинския съветник Бенчо Бенчев.
;

И лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира случая в профила си във Фейсбук. Тя подчертава, че Бенчев трябва да напусне Общинския съвет в Бургас.

Нинова пише, че е поискала информация как е попаднал в листите на БСП и била посъветвана да си трае и да не понася негативите на предишното ръководство на партията. Според лидера на БСП случаят с Димитър Желязков, общинския съветник от БСП и бившия депутат от ДПС е ярък пример за модела на прехода и образ на икономическо-политическата криминална спойка на интереси и пари.

"Няма наши, няма ваши. На този модел трябва да се сложи край", заявява Нинова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нападение с дронове срещу венецуелския президент по време на митинг
Нападение с дронове срещу венецуелския президент по време на митинг
Проверяват общинския съветник Бенчо Бенчев за участие в групата на Митьо Очите
Проверяват общинския съветник Бенчо Бенчев за участие в групата на Митьо Очите