НОВИНИ

БСП се събра в местността "Копривките" край Пловдив

За 14 път социалисти се събраха на събор в местността Копривките над хижа Здравец, за да почетат паметта на загиналите от партизанския отряд "Антон Иванов". Пред симпатизанти лидерът на левицата Корнелия Нинова представи кандидат-президентската двойка на БСП - генерал Румен Радев и Илияна Йотова, а преди това в словото си акцентира върху социалния аспект, ниските пенсии, престъпността. Нинова критикува здравната и съдебната реформа.

bnt avatar logo
от БНТ
16:11, 18.09.2016
Чете се за: 01:13 мин.
У нас
Корнелия Нинова, председател на НС на БСП: Кой днес в България е доволен от живота си? Седем фирми които вземат 4 милиарда лева от обществени поръчки, стотина души които са на държавната трапеза, разпределят пари, влияние и богатство на гърба на народа си. Ние направихме своя избор, ние сме на страната на онези, които не харесват живота си и искат промяната.
Генерал Румен Радев, кандидат президент на БСП: Не сме съгласни България устойчиво да бъде най-бедната държава в ЕС, нима ние българите сме по-мързеливи от другите народи, не просто държавата не работи така, че този труд да има смисъл, да има реализация, да има измерение.

По традиция съборът започна с приемане рапорта на Сдружение "Памет и Бъдеще", което организира поход по стъпките на партизанския отряд "Антон Иванов". Поставени бяха цветя както на лобните места на загиналите партизани, така и на паметника им в местността, известна още и като "Малката Бузлуджа".

Да поздравим онези хиляди в страната, които не са сред нас, но обединени в едно - да отдадем почит на героите, които дадоха младост, труд и живота си за България, каза в словото си Корнелия Нинова. По думите й, днес няма справедливост, няма равни възможности, а политици предават родолюбието на българина. Време е за промяна, време е за гняв, призова тя и допълни, че началото на промяната се казва "ген. Румен Радев и Илияна Йотова".

От тази поляна започват първите ни стъпки с ген. Радев към победата в президентските избори, подчерта Илияна Йотова. Тя определи кандидатът за президент на БСП като "невероятен човек, за когото думите достойнство, чест и сила не са загубени и в тях има смисъл".

"Миналото не трябва да се забравя, защото народ без минало не може да върви напред, ако не помни и отчита това минало. Днес отдаваме почит, днес призоваваме за помирение, защото можем да вървим напред само, когато сме единни", каза в приветствието си ген. Румен Радев. Време е да кажем "не на страха, не на безразличието, да помислим за бъдещето на нашите деца, да влезем в битка, в която да си върнем България, нашите надежди, достойнството и вътре, и навън", подчерта ген. Радев и довърши "в тази битка ще бъда вашият боец".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Корупцията е като дрога, според папа Франциск
Корупцията е като дрога, според папа Франциск
Туркменистан откри летищен терминал с формата на птица за 2,3 милиарда долара
Туркменистан откри летищен терминал с формата на птица за 2,3 милиарда долара