НОВИНИ

БСП внесе вота на недоверие срещу правителството на тема „Сигурност“

Вот на недоверие срещу правителството внесе днес Българската социалистическа партия. Мотивът е несправяне в сектор „Сигурност“. От ДПС обявиха, че също ще подкрепят вота на недоверие.

Надежда Василева
от Надежда Василева
11:36, 20.06.2018 (извънредно)
Чете се за: 01:11 мин.
У нас

Според левицата правителството не се справя с проблемите в сектор „Сигурност“ и трябва да си ходи. Под мотивите за вота са се подписали 80 депутати от БСП, а преди малко от ДПС също заявиха, че ще подкрепят вота на недоверие към правителството.

Сред записаните мотиви са провал в управлението на затворите, неразкритите убийства, увеличаващата се битова престъпност.

От ДПС заявиха, че още при първия вот на недоверие, внесен през януари на тема „Корупция“, те са настоявали сигурността да бъде тема на вота на недоверие, заради което ще го подкрепят.

;
Елена Йончева - депутат, БСП: Мотивите са пълен провал на работата на Министерския съвет, за работата на МВР, пълен провал в осигуряването на националната сигурност, както и пълен провал в работата на МС при осигуряване на необходимите условия за работа на българския военнослужещ. Дали сме десетки примери, с които можете да се запознаете, но очевидно е, че доверието на българските граждани в работата на МВР е спаднало драстично. Българският гражданин не вярва вече на МВР и поради тази причина и не съобщава за извършени престъпления, тъй като информацията от МВР изтича. За това има десетки примери. Увеличава се битовата престъпност, увеличават се и неразкритите убийства.

Волен Сидеров - председател на ПГ „Обединени патриоти“: Нямаме полза като цяло страната и обществото от падане на правителството. Виждате, че нагласите на хората не са категорична, радикална промяна. Тоест, някой да друг да дойде, да кажем - БСП. В тон с обществените нагласи смятаме да гласуваме така, че да не мине вотът.

Йордан Цонев, ДПС: От вчерашното заседание на Централното оперативно бюро и на ПГ имаме решение да подкрепим внесения вот на недоверие по темата „Сигурност“ с уточнението, че още не сме се запознали с мотивите, така че тях няма да ги коментирам. Още повече, че тази тема ДПС я предложи на БСП през декември за януарския вот. Тогава имахме три кръга преговори с БСП за темата. БСП тогава не се съгласиха темата да е националната сигурност. Ние имахме своите аргументи и времето показа, че сме били прави това да е темата.


;

Управляващите са убедени, че ще успеят да отхвърлят вота на недоверие към правителството.

ГЕРБ и ОП разполагат общо с 122 депутати в пленарната зала, а БСП и ДПС - с общо 105.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна подаването на документи за кандидатстване в гимназиите след VII клас
Започна подаването на документи за кандидатстване в гимназиите след VII клас
Хакери задигнаха 31 млн. долара от борса за виртуална валута
Хакери задигнаха 31 млн. долара от борса за виртуална валута