COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

БСП: Вот на недоверие ще има. ГЕРБ: Корупция има във всяка страна в Европа

В студиото на "Още от деня" Георги Свиленски, зам.- председател на ПГ на БСП, заяви, че вотът на недоверие към правителството ще бъде внесен на 17 януари, както са обещали още преди Нова година. В рамките на правилника между 3 и 7 дни той ще бъде обсъден в българския парламент. Готови сме с мотивите. Вотът е на тема "Корупция" - корупция, която за съжаление се оценява и от международните медии - в Англия, Германия, Франция, каза Свиленски. От своя страна Тома Биков от ГЕРБ заяви, че корупция има във всяка страна в Европа и в света.

от БНТ
19:12, 08.01.2018
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
Георги Свиленски, зам.- председател на ПГ на БСП: В политиката най-важното е да бъде последователен всеки един политик и всяка една политическа сила, последователен в действията си. От 2009 година БСП не е във властта. 10 години е достатъчно време за която и да е политическа сила да направи макар и малка крачка за борба с корупцията. А ние виждаме крачка в това България да бъде третата от най-корумпирани държави, защото ако корупцията, бедността, доходите са големия проблем на българските граждани, от днес вече можем да говорим и за сигурността. Ние го изместихме на по-заден план заради европредседателството - да е спокойна държавата.

Тома Биков, депутат от ГЕРБ: Ние сме се подготвили по отношение на европредседателството. Вотът на недоверие беше измислен преди три месеца и казаха от БСП, че ще внесат вот. После започнаха да мислят мотивите. Само по-себе си това действие е проблематично от чисто тактическа гледна точка. По-добре е да има сериозни мотиви и тогава да се каже - толкова са ни готови мотивите, че ще внесем вот на недоверие. Естествено е, че има корупция като във всяка европейска държава и в света. Съдебната система и правоохранителните органи трябва да се борят с корупцията. Корупцията не е само във високите етажи на властта. На ниските етажи също има корупция.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Трансджендър за първи път кметица във Франция
Трансджендър за първи път кметица във Франция
Обучават медици със симулатори за очна хирургия във Варна
Обучават медици със симулатори за очна хирургия във Варна