НОВИНИ

"БСП за България" се регистрира за местните избори

Лидерът на левицата Корнелия Нинова внесе тази сутрин в ЦИК документите за регистрация на "БСП за България" за местните избори. Тя дойде заедно с председателя на предизборния щаб Кирил Добрев, членове на ръководството на партията и кандидат кметове.

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
10:43, 05.09.2019 (обновена)
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

С документите за регистрация от "БСП за България" внесоха и 10 000 подписа в подкрепа на кандидатите. До момента одобрение са получили вече 161 от тях.

Корнелия Нинова не скри, че битката за столицата и останалите градове няма да е лесна, но партията ѝ тръгва с надежда и вяра, че моделът на управление на общините може да се промени.

Корнелия Нинова: Новото е, че на много места общинските структури издигат местните авторитетни личности около които се обединяват не само БСП, но и много малки партии и граждански организации. Тоест тези, които търсят и са промяната, но не могат да я направят сами, виждат в БСП начина това да стане.

И днес Нинова повтори, че до момента Мая Манолова има най-много номинации за София, но окончателното решение ще бъде взето на 11-и от градската организация на БСП и от Националния съвет на левицата на 15 септември. В предизборната кампания от партията ще заложат на основните си цели, каза още Нинова.

Корнелия Нинова: Повече общини с безплатни детски градини, повече общински болници, кметовете с ангажимент да не увеличават местни данъци и такси, повече социални услуги, това ни е целта.

Удвояване на резултата от предишния местен вот е крайната цел на БСП за България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар унищожи книгите в читалището в село Катрище
Пожар унищожи книгите в читалището в село Катрище
8 загинали и 30 ранени при взрив на кола бомба в Кабул
8 загинали и 30 ранени при взрив на кола бомба в Кабул