НОВИНИ

Бум на продажбите на коли втора употреба в Дупница

Увеличава се броят на автокъщите в района на главен път Е-79 край Дупница. Бизнесът с коли втора ръка в последните месеци сериозно се раздвижва, а според търговците това се дължи на засиленото търсене. От година насам от автокъщите пазаруват много македонци и гърци, а според търговците това е причината към бранша да са насочат нови инвеститори.

bnt avatar logo
от Даниела Чавдарова
16:55, 21.10.2019
5088
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Първите автокъщи в Дупница са отпреди 30 години. В този бизнес инвестират предимно местни хора, както и от съседните общини - Кюстендил, Радомир и Перник. Само за последните три години в Дупница са открити 11 нови автокъщи.

Георги Грозданов е в бизнеса с продажбата на автомобили втора ръка от години. Преди 6 месеца, се наложило да открие нова автокъща, тъй като купувачите се увеличили.

Георги Грозданов,собственик на автокъща: Преди по-малко места, нямаше къде да слагаш коли и т.н и заради това нещо се принудихме да направим автокъща. Те трябва да имат разстояние една от друга. Да не се нараняват врати, заради това по-хубаво да е по-голяма площта, клиентите да се разхождат свободно, все пак това са автомобили цапат се като минаваш покрай тях, за да я покажеш трябва да отвориш вратите, иска си разстояние, иска си и пространство.

Конкуренцията в бранша гарантира по-качествена стока, коментират автотърговците.

Георги Грозданов,собственик на автокъща: Това те кара да ставаш по-добър експерт в дейността си, за да не фалираш колкото по - голяма е конкуренцията, трябва да ставаш толкова по-добър. Това е добре за клиентите, защото клиента взима по-качествена стока, заради това, че дилърът гледа да е конкурентен на своите колеги.

Повечето коли са внос от Италия. В момента се търсят предимно икономични автомобили.

Димитър Попов, купувач: ТДИ мотор най-вече 2009, ще разгледаме какви модели автомобили има с подобни характеристики ме интересуват като мощност като цена, как вървят.

Паралелно с автокъщите в района на Дупница се увеличава и броят на автосервизите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Торнадо удари Тексас
Торнадо удари Тексас
Не достигат съдебни заседатели във Варна
Не достигат съдебни заседатели във Варна