НОВИНИ

Бум на самоубийства на френски полицаи

Във Франция две самоубийства на полицаи от началото на месеца извадиха отново във фокуса на вниманието проблемите на служителите от силите на реда, които често водят до трагични последици. Два полицейски синдиката вдигнаха тревога. Статистиката сочи, че самоубийствата сред полицаите са с 36% повече, отколкото сред населението като цяло.

Фани Аронова
от Фани Аронова
21:25, 10.04.2019
Чете се за: 00:33 мин.
По света

Жена и мъж на 37 и 49 години са френските полицаи, които наскоро са сложили край на живота си. С тях самоубийствата от началото на годината стават 25.

Александр Лангло, генерален секретар на полицейски синдикат: Това са актове на отчаяние. Понякога са млади колеги, на 26 години. И от различни служби, така че това е общо разстройство.

Полицаите във Франция периодично протестират срещу лошите условия на труд, ниските заплати, забавените възнаграждения за извънреден труд. Работата им става все по-опасна физически, сочат и проведени проучвания.

Франсоа Гросдидие, сенатор: Те поемат все повече рискове, често за нищо, поради липса на задоволителни наказателни мерки. И се изтощават да въртят педалите на колело без верига.

Близо десетилетие има средно по 44 самоубийства на полицаи годишно. 2014-а беше черна година за френската полиция с 55 самоубийства. Тогава вътрешният министър Бернар Казньов лансира план за превенция и за две години трагичните случаи намаляха. След това черната статистика отново тръгна нагоре.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Уникална трансплантация на черен дроб извършиха във ВМА
Уникална трансплантация на черен дроб извършиха във ВМА
Президентски избори в Алжир ще се проведат на 4 юли
Президентски избори в Алжир ще се проведат на 4 юли