НОВИНИ

Бурята в Москва обърка повечето полети на националния ни превозвач

Ураганната буря в Москва от преди два дни обърка повечето полети на националния ни авиопревозвач. Най-голямо е закъснението на самолетите от и за Русия. Българи се оказаха блокирани повече от денонощие на летището в Санкт Петербург, а руски туристи на летището в Бургас.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
20:27, 02.07.2017
Чете се за: 00:59 мин.
У нас

Повечето полети на националния ни превозвач закъсняват днес. Сред тях са редовните линии от София до Рим, Брюксел, Лондон и Амстердам. Най-сериозно е закъснението на полетите от Москва и Санкт Петербург до Бургас.

В заложници на закъсняващите полети се оказаха екипите на куклените театри в Сливен и Ямбол, които преди дни се представиха на международния фестивал в Санкт Петербург - Кукарт.

Бисерка Колевска, режисьор: В 24 часа вечерта бяхме там, за да отидем до безмитната зона, за да може да не сме нарушители, но те не ни допуснаха, казаха, че нашият самолет няма да лети и не се знае кога ще лети. След това с 300 зора някак си ни обясниха, че евентуално 24 часа по-късно ще ни извозят. Отидохме в офиса на "България Ер", където беше заключено, никой никъде не дава никаква информация. Два часа чакахме пред офиса, нямаше никой.

Междувременно, визите им за Русия вече са изтекли. От Външното ни министерство казаха за БНТ, че веднага са оказали съдействие за удължаването на законния им престой в Санкт Петербург.

Сагата със закъсняващите самолети обаче започнала още на отиване, казва Бисерка Колевска.

Бисерка Колевска: Сливенският куклен театър чакаха 12 часа, ние слава богу само три. Сега на тръгване те стояха в безмитната зона без вода без право на пушене, без тоалетна, нищо - 19 часа.

Стотици руски туристи пък се оказаха блокирани вчера на Летището в Бургас. Те се извозват постепенно, със закъснение между три и осемнайсет часа.

От България Ер коментираха за По света и у нас, че на всеки два часа осигуряват храна на пътниците, желаещите настаняват в хотел, а на тези, които поискат, връщат парите. От авиокомпанията уверивят, че ще възстановят графика на полетите си до края на утрешния ден. По молба на руския консул във Варна обаче предстои среща с транспортното ни министерство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Несебърският районен съд остави в ареста баща и син заради побой над полицай
​Несебърският районен съд остави в ареста баща и син заради побой над полицай
 6 нови песни за Апостола на българската свобода прозвучаха в Карлово
6 нови песни за Апостола на българската свобода прозвучаха в Карлово