НОВИНИ

Гласуването на Бюджет 2018 и днес върви изключително бавно и мудно

След среднощното гласуване до 3:00 часа през нощта, днес депутатите продължават с второто четене на държавния бюджет. Засега бюджетът е на една трета от целия текст. Към момента депутатите преминаха през бюджетите на регионалното министерство, околната среда и водите, икономиката и министерството на енергетиката. Репортерът ни Цветелина Катанска разказва повече за втория ден от гласуването.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
12:05, 30.11.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Гласуването на Бюджет 2018 и днес върви изключително бавно и мудно. Поради липса на кворум заседанието започна по-късно. Депутатите от "Воля" влязоха с медицински маски, защото според тях негативните обиди от парламентарната трибуна може да ги заразят.

Те визираха думите на Слави Трифонов, Иво Христов и Вежди Рашидов. В този момент самият Рашидов излезе на парламентарната трибуна и се извини за своето изказване. След това депутатите преминаха към гласуване.


;

Припомняме, че вчера бе приета основната рамка на бюджета, т.е приходната и разходната част. Каквито и предложения да се правят оттук насетне, те трябва така да са съобразени, че да отговаря на заложените приходи и разходи. Едно такова предложение, което беше прието вчера, не беше съобразено вчера, а то е увеличаване на субсидия за ремонт на църкви и манастири с 1 млн. лева. Заради това разминаване се оказа, че този бюджет не може да бъде приет. Депутатите оставиха чл.6 да бъде прието днес накрая на заседанието.

По закон депутатите нямат право да гласуват три пъти един и същ закон, както ще се случи.

Всички предложения, които бяха направени от опозицията, бяха отхвърлени и бюджетът се приемаше по текст на вносителя, т.е от Министерски съвет. Част от предложенията на опозицията са повече средства за справяне с бедствия, както и повече за околна среда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хората с увреждания във Варна ще получават по-лесно безплатни винетки
Хората с увреждания във Варна ще получават по-лесно безплатни винетки
Над 140 пострадали от снега са потърсили помощ в Пирогов
Над 140 пострадали от снега са потърсили помощ в "Пирогов"