НОВИНИ

Чакането на автобус 40 минути - нормално

В следобедните и вечерни часове за някои линии на градския транспорт в София се чака над 30 минути. От това се оплакаха зрители на БНТ 2. Те обясняват, че в жегите чакането на колите е непоносимо, особено на местата където няма навес. Нормално ли е да стоим по спирките толкова дълго вижте отговора на този въпрос в репортажа на Владимир Христовски и оператора Константин Димитров.

Владимир Христовски
от Владимир Христовски
18:00, 31.08.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Придвижването с градски транспорт в София се оказва истинско изпитание за хората, които са принудени да стоят по спирките между 20 и 40 минути. Малко след 2:30 часа на спирката на бившия хотел "Плиска" срещаме Ралица, която заедно с малкия си син чака автобус 76 вече 20 минути.

Ралица
"За мен не е нормално, значи трябва да е поне на 10 минути, хайде не на 5, но на 10 трябва да има автобус. Като се има предвид и увеличението на билетите, мисля че 10 е съвсем приемливо."

От дирекция "Обществен транспорт" в центъра за градска мобилност разясняват, че в пиковите часове колите на градския транспорт се движат през 10-12 минути, а в останалото време на интервал между 20 и 40 минути.

Антон Деспотов, директор на дирекция "Обществен транспорт"в ЦГМ
"Разбира се, има и линии които са най-натоварени и се движат на интервал 4-5 минути, имам предвид трамвай № 5, автобусни линии с интервал 6-7 минути, това са рейсове 204, 111."

Оказва се, че има възможност да не чакаме дълго по спирките, като предварително се информираме в колко часа пристига съответният транспорт. Това може да проверяваме в сайта на дружеството.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кална вода тече от чешмите в село Драгичево
Кална вода тече от чешмите в село Драгичево
Как ще се разкриват изборни секции за българите в чужбина?
Как ще се разкриват изборни секции за българите в чужбина?