НОВИНИ

Част от най-големия безплатен паркинг в София става платена

Част от безплатния паркинг пред Националния стадион "Васил Левски" ще бъде затворен за ремонт от понеделник. Паркирането от метростанцията в близост до стадиона до Сектор А ще бъде забранено до края на август. От първи септември паркингът ще заработи, но местата ще са по-малко и престоят ще се плаща.

Альоша Шаламанов
от Альоша Шаламанов
19:39, 17.08.2018
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Най-големият безплатен паркинг в центъра на София се използва от много хора, които живеят или работят в района. Участъкът от метростанция Васил Левски до Сектор А вече ще се стопанисва от "Пазари-Запад" и Столичната община.

Николай Стойнев, зам.-председател на СОС: Предстои да се разчертаят паркоместата, да се изгради бариера, да се постави автомат за плащане на престоя.

От "Пазари-Запад" призовават хората бързо да преместят автомобилите си, защото ремонтът започва в понеделник рано сутринта. От първи септември паркирането в района ще струва по 1 лев за първите 4 часа, а за всеки следващ час ще се плащат по 2 лева.

Николай Стойнев, зам.-председател на СОС: Идеята, с която Общинският съвет взе това решение, е да се намалят паркоместата и да се въведе ред в паркирането, за да може да се осигури достъп на гражданите към парка.

Паркоместата ще бъдат около 100, част от тях ще са за хора с увреждания. Не само шофьорите, но и пешеходци не са доволни от плановете на общината.

Рени Тодорова: Трябва със сигурност да има безплатен паркинг, където хората да могат да паркират, защото това не е ок. Те още малко по тротоарите ще почнат да паркират. Просто няма къде.

През почивните дни част от паркоместата ще могат да се използват от търговците на спортни стоки, които от години работят в района. Новите правила ще ги задължат да плащат по 12 лева на ден. З сега пакрингът около езерото "Ариана" от другата страна на Националния стадион остава безплатен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шофьорът, който блъсна трима младежи на тротоар в Петрич, остава в ареста
Шофьорът, който блъсна трима младежи на тротоар в Петрич, остава в ареста
Директорът на Агенция по вписванията подаде оставка
Директорът на Агенция по вписванията подаде оставка