COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Частично разрушени пътища след бурята в Русенско

Буря с градушка в Русенско остави частично разрушени пътища, отнесени покриви и паднали дървета. Според жителите на община Две могили, водата е била много, но проблемите може да са дошли от непочистените дерета.

от Даниела Василева
19:32, 01.05.2019
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

В село Бъзовец една от къщите е с наводнено мазе, а пороят е отнесъл асфалта на една от второстепенните улици и го е завлякъл на съседната.

В село Баниска силният вятър е отнесъл ламаринения покрив на кооперацията, разрушил е сградата на стадиона. В Каранвърбовка екипите на Общината до късно са отстранявали паднали дървета.

Божидар Борисов - кмет на Община Две могили: Не са почистени съоръженията по пътя, говоря за водостоци, отводнителни канали, при един такъв силен дъжд се получава точно това.

Кметът на Две могили каза , че деретата трябва да се почистват съвместно от общините и държавата, защото малките общини нямат пари сами да се справят.

Още утре ще бъде сформирана комисия, която да оцени щетите, нанесени от бурята и пороя и общината ще кандидатства за средства пред Комисията по бедствия и аварии.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Люксембург въвежда безплатен обществен транспорт
Люксембург въвежда безплатен обществен транспорт
Хористи направиха последна репетиция преди визитата на папата у нас
Хористи направиха последна репетиция преди визитата на папата у нас