НОВИНИ

Частните занимални все по-предпочитани от работещите родители в Благоевград

Частните образователни центрове със занималня стават все по-предпочитани от работещи родители в Благоевград. В областния център има шест занимални, в които се обучават деца на различни възрасти. Най-малките са тези, които тепърва ще влязат в класните стаи, а най-големите са ученици от седми и осми клас. За доброто им представяне в училище се грижат специалисти педагози. Децата се обучават по най-новите методики. Таксата, която заплащат родителите за целодневните занимания, варира от 13 до 20 лева на ден в зависимост от това дали детето посещава редовно занималнята или за определен срок.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Спаско Попхристов
19:00, 06.06.2017
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

Борислава Бачева има две деца. Като работеща майка не винаги и остава време да помага на своите две момичета при подготовката на домашните работи и уроците им.

Борислава Бачева:
“Избрах този начин, защото нямам възможност през деня да се грижа за детето, да го взимам, да го прибирам и съм решила дали баби, дали аз лично не можем да постигнем това, което се постига там. Един родител, който има работа, трябва да работи. Заплащането е един основен момент в избора на това нещо, със сигурност не могат да си го позволят много родители.”

Катя Митева е управител на една от частните занимални в Благоевград. В образователния център, който работи вече шеста година, се обучават около 30 деца на различна възраст. Таксата, която плащат родителите, е 13 лева на ден.

Катя Митева, управител на частен образователен център в Благоевград:
„Разказвателните предмети ги учим с мисловни карти. Тук децата не зубрят влизат в ситуация, рисуваме, обясняваме и децата се научават много бързо. Разработваме въображение. По математика пак показваме как се решават задачи, влизаме в ситуация, ако трябва изрязваме, правим макет, за да може детето да разбере какво става и да ги види, за да разбере задачата.“

Частната занималня разполага с 5 учебни зали. Всеки клас тук има своя собствена класна стая, а учебният материал се преподава по новите методики от специалисти педагози.

В образователния център работят осем специалисти в различни научни области и един психолог. През лятото, освен че децата посещават различни културни мероприятия, учителите се грижат и за тяхната физическа активност като ги включват в различни игри.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цветан Цветанов: Наблюдаваме едно противопоставяне между прокуратурата и ВКС
Цветан Цветанов: Наблюдаваме едно противопоставяне между прокуратурата и ВКС
Ще има ли мерки срещу вноса на стари коли у нас?
Ще има ли мерки срещу вноса на стари коли у нас?