НОВИНИ

Честит рожден ден на БНТ 2!

БНТ 2 отбелязва петия си рожден ден с пет хора в пет български града. Колегите от София, Пловдив, Варна, Русе и Благоевград бяха предизвикани от хореографа и водещ на танцовото шоу на БНТ 2 "Надиграй ме" Асен Павлов - да се надиграват на ръченица. Още за празника разкри Екатерина Генова, директор на Дирекция "БНТ Свят и региони":

bnt avatar logo
от БНТ
12:25, 16.10.2016
Чете се за: 01:01 мин.
У нас

На площад "Свобода" в Русе се изви празничното хоро - надиграване по случай петия рожден ден на БНТ 2. Нащи гости бяха танцьорите от фолклорен танцов театър "Найден Киров" с главен художествен ръководител Богдан Донев, както и народният изпълнител от Долна Оряховица Петър Георгиев. Празничното хоро увлече и много граждани, които заиграха редом до танцьорите. В надпреварата се включиха и колегите от екипа на БНТ2-Русе. Всички те бяха облечени с автентични хърцойски носии - част от колекцията на Петър Георгиев. Вижте повече в прякото включване на Виолета Никифорова:

;

Голямото празнично хоро на площад "Антон Новак" във Варна поведоха победителите от "Надиграй ме в училище" - учениците от Националната гимназия по хуманитарни науки и изкуства. До тях право и дайчово хоро играха много гости на града и зрители на БНТ 2. Вижте подробности от празника във Варна в прякото включване на Даниела Цекова.

;

Много зрители на БНТ 2 се включиха в празничното ни хоро на площад "Георги Измирлиев" в Благоевград. Най-популярните за Пиринския край хора - Малешевското и Сватбарското, се играха и от много студенти от специалността "Хореография" към Югозападен университет "Неофит Рилски". Всички изпълнители и музиканти, които се ключиха в нашето неделно хоро, са и участници в популярното фолклорно предаване "Ай да идем", което се излъчва по БНТ 2. Вижте повече от празника в Благоевград в прякото включване на Добрина Грачанлиева.

;

В Пловдив рождения ден на БНТ 2 отбелязахме с 5 характерни за региона на Тракия хора. На Гребната база в празничното хоро се включиха много пловдивчани и гости на града, а екипът на РТВЦ-Пловдив показа сръчност в ръченицата. Петият рожден ден на БНТ 2 в Пловдив посветихме на каузата на движение "Спри рака" в подкрепа на болните от онкохематологични заболявания и техните близки. Още за празника, както и за какво ще бъдат изразходвани средствата от благотворителните прояви вижте в прякото включване на Мариела Хубинова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Малките репортери на БНТ се учиха на народни танци
"Малките репортери на БНТ" се учиха на народни танци
Пускат топлото в София заради очакваното застудяване
Пускат топлото в София заради очакваното застудяване