Четири килограма кокаин задържаха митничарите на Летище София

4 килограма и 300 грама кокаин задържаха митничарите на Летище София. Оказва се, това е най-голямата пратка, засичана за годината. От митницата на летището отчитат, че през последните години наркотрафикантите масово избягват летище София, като кацат в Солун, Атина, Букурещ или Истанбул. Най-вероятно пратката е била предназначена за българския пазар.

от БНТ
преди 3 години
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

На 23 септември - петък, почивен празничен ден полски гражданин пристига на Летище София от Сантяго, Чили с полет през Рим. Носи тонколона в багажа си. Както повечето пътници, пристигащи от Латинска Америка, е проверен.

Стефан Бакалов - началник отдел „Митническо разузнаване и разследване” при Митница Аерогара София:
При проверка на багажа му и по-точно в пренасяната от него тонколона в кухини и специално изработени тайници е открито наркотичното вещество, което е около 4 кг. и 300 грама.

Следва издирване - за да се стигне до реалните получатели на пратката. Само за 4 часа разследващите достигнали до двама души- единият- българин с чисто съдебно минало, а другият - нигериец, съден за трафик на кокаин само преди година. След специализирана опетрация в ж.к. Люлин те били задържани и в момента са с постоянна мярка задържане под стража. Това е най-голямото количество кокаин, задържано на летището от година насам.

Стефан Бакалов - началник отдел „Митническо разузнаване и разследване” при Митница Аерогара София:
Наркотичното вещество се оценява приблизително на около 2,5 милиона като тука говоря за продажна цена

Най-вероятно кокаинът е бил предназначен за българския пазар, смятат от Митницата на летището.

Предложения за "Събитие на седмицата" - 24 февруари - 1 март
Минали анкети
Топ 24
Най-четени