НОВИНИ

Четири са вече жертвите на нападението в Лондон

Четири са вече жертвите на терористичното нападение в Лондон. 75-годишен мъж почина от раните си.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
06:07, 24.03.2017
Чете се за: 00:36 мин.
По света

Нощта преди атаката, нападателят прекарал в хотел в Брайтън. А сутринта отпътувал за Лондон с кола, която наел в Бирмингам. 52-годишният Халид Масуд е с 20 годишно полицейско досие. Но дейността, с която бил известен на полицията, не е свързана с тероризъм. Последното му обвинение е от 2003-та за притежание на нож. Вече има задържани 8 души, но каква е връзката им с нападателя все още не е известно. Сред арестуваните има 3 жени.

Първата жертва на нападателя бил 54-годишен американец от Юта. Заедно със съпругата си празнували в британската столица 25 години от сватбата си. Кърт Кокран бил първият, пометен от колата на Халид Масуд на моста. Жената е ранена и е все още се намира в болница. Денят на атаката бил последния от романтичната екскурзия за двамата американци. Преди това те посетили Холандия, Германия, Шотландия и Ирландия. Последният ден от пътешествието, американците запечатали в снимки, които не спирали да изпращат на родните си. Докато не се озовали на моста.

На злощастното място, в злощастния момент се оказала и учителката по испански от Лондонския колеж. Тя отивала да прибере децата си от училище.

29 души остават в болница. Състоянието на някои е критично.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Швейцарският външен министър предупреди Анкара да не шпионира свои граждани
Швейцарският външен министър предупреди Анкара да не шпионира свои граждани
От спец. пратеник на БНТ в Лондон: Районът около британския парламент е затворен
От спец. пратеник на БНТ в Лондон: Районът около британския парламент е затворен