Четирима хоспитализирани в Чехия заради подозрение за зараза с коронавирус

Четирима души, за които има подозрение, че са заразени с коронавирус, бяха хоспитализирани в Чехия, съобщи РИА Новости.

от БГНЕС
преди 1 месец
Чете се за: 00:33 мин.
По света
Четирима хоспитализирани в Чехия заради подозрение за зараза с коронавирус

Двама от тях са в болници в Моравско-Силезийския регион, един в Злински район, а друг в Южнобохемския регион, каза в интервю за държавната телевизия ръководителят на Министерството на здравеопазването Адам Войтех.

"Четирима пациенти с подозрение, че са заразени с коронавирус бяха хоспитализирани в Чехия. Двамата хоспитализирани мъже наскоро са се завърнали от туристически пътувания до Китай, една млада жена е гражданка на Китай, дошла на частно посещение в Чехия, а друг мъж - турист от Китай, се обърна към болница за помощ. Очакваме резултатите от тестовете на четиримата от лабораторията в Прага. Пълните тестове отнемат около шест часа”, каза министърът.

Според Войтех в друг случай - с турист от Бразилия, хоспитализиран сутринта в пражката болница „Na Bulovce” - лекарите вече имат резултати от тестовете, които показват, че пациентът не е заразен с новия коронавирус.

В Чехия личните предпазни средства в някои аптеки бяха напълно изкупени днес, но продажбата им ще се възобнови буквално до часове, тъй като доставките на тези материали за републиката са достатъчни.

Предложения за "Събитие на седмицата" - 24 февруари - 1 март
Минали анкети
Топ 24
Най-четени