НОВИНИ

Четирима са задържаните при акцията в Ихтиман

Напрежение в ромската махала на Ихтиман, където от сутринта тече полицейска акция по издирване на лица от криминалния контингент. Репортерът на БНТ Карина Караньотова предаде, че задържаните са вече четирима.Жители на ромската махала нападнаха двама полицаи, като за побоя са задържани двама души - баща и син. От полицията уточняват, че задържаните за нападението над полицаите нямат общо с акцията, която протича в момента.

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
16:07, 08.02.2018
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Преди минути завърши брифинга в Районното полицейско управление в Ихтиман, в който участваше директора на ОД МВР ст. комисар Георги Григоров и шефът на РУ Ихтиман Лъчезар Колев, предаде репортерът на БНТ Карина Караньотова. Изнесоха официално информацията, че задържаните в акцията в ромската махала в Ихтиман са четирима. Бяха категорични, че са търсили хора от криминалния контингент и тази акция няма нищо общо със случилото се на 6 февруари, когато върху полицаи беше нанесен побой. Има повдигнати обвинения на двамата участници в побоя.

;

Задържани са Мюлер Даскалов, за когото е установено, че е дърпал и скъсал униформата на младши контрольор и му е нанесъл удари. Задържан е и неговият баща с инициали В.Р. Обвинен е, че е употребил сила спрямо полицейските служители. Двата случая нямат общо помежду си.

главен инспектор Лючезар Колев, началник на РУП Ихтиман: За да се проверят няколко адреса, РУ - Ихтиман не разполага с безброй служители. На мен ми трябват повече сили. Трябват ми лица, които като се укриват трябва да ги ударя в по-тъмната част на деноношието, тоест рано сутринта, което ми позволява закона. Разберете, няма ескалация на напрежение. Има случай от преди 2 дни с пострадали служители. Образували сме делото, водят се процесуално-следствените действия.

Както разбрахте, по време на акцията е починал 64-годишен мъж, като хората от ромската махала твърдят, че е погледнал през прозореца на стаята си и полицай му е нанесъл удар. От полицията отричат да е имало какъвто и да е контакт с мъжа и уточняват, че обект на акцията не е била къщата, където е починал мъжът, а къщата в съседство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Владимир Зографски преодоля олимпийската квалификация в ски скока
Владимир Зографски преодоля олимпийската квалификация в ски скока
Женски карнавал в Кьолн
Женски карнавал в Кьолн