НОВИНИ

Четирима туристи загинаха след наводненията на остров Корсика

Летните порои на остров Корсика отнеха живота на четирима туристи. Те били връхлетени от триметрова вълна, която се образувала при наводненията. Сред загиналите има и дете. В неизвестност е още един турист. Корсиканските власти провеждат мащабна спасителна операция за издирването му.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
16:58, 02.08.2018
Чете се за: 00:36 мин.
По света

Планински бури, съпроводени от поройни дъждове довели до рязкото покачване на нивото на реката в каньона Зойку - едно от най-красивите места на Корсика. Природна забелижетелност, съчетаваща внушителни гледки на водопади и планински пейзажи.

Ерик Бруяр, прокурор: В следобедните часове там имаше гръмотевици и валя много. Туристите вероятно са били връхлетени внезапано в сухата част на реката от вълна с височина до три метра.

Туристите се движели покрай реката, когато били отнесени от огромната вълна. Сред загиналите са планинският водач, дете и неговият баща. Майката на загиналото момиче успяла да се спаси. Оцелели са още двама от групата - баща и син, които издърпани с въже от хеликоптер. Спасителите продължават да издирват още един мъж.

Брюно Местрачи, полковник от противопожарната служба на Корсика: Ще претърсим всеки процеп, но това ще отнеме време. Водата тук не е като в езеро, тя тече бързо и се завихря.

В спасителните операции се включиха и хеликоптери. Бурите, обаче не стихват, с което шансовете да бъде открит жив осмият турист от групата все повече намаляват.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Омбудсманът настоява да отпадне доходния критерий за финансова помощ за сираци
Омбудсманът настоява да отпадне доходния критерий за финансова помощ за сираци
Расте интересът към винения туризъм в Югозападна България
Расте интересът към винения туризъм в Югозападна България