НОВИНИ

Четирима турски граждани загинаха при катастрофа на АМ „Тракия“

Четирима души, сред които и дете загинаха тази сутрин на магистрала „Тракия" след тежка катастрофа. Други трима са в болница без опасност за живота. Всички са турски граждани, които са се прибирали в родината си от Германия. Причина за катастрофата вероятно и отклоняване на вниманието или заспиване на водача на пътническия микробус, с който са пътували.

bnt avatar logo
от Златин Бояджиев
18:45, 01.07.2018
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Сигналът за инцидента, станал близо до Пловдив е получен тази сутрин в 6.20 часа. В автомобила с немска регистрация са пътували 7 души.

При удара микробусът се преобърнал. На място загиват три жени и дете на две години. Водачът на автомобила с немска регистрация, както жена му и дете на 7 години са настанени в университетската болница "Свети Георги" в Пловдив без опасност за живота:

гл. инспектор Дамян Велчев - Пътна Полиция-Пловдив: Установихме, че са участвали две моторни превозни средства - автомобил „Фолксваген“ с немски регистрационен номер и бус с български регистрационен номер.


;

Според първоначалната информация товарният микробус с българска регистрация е намалил скоростта си, защото е искал да отбие в аварийната лента и тогава е блъснат от автомобила отзад. Още на мястото на трагедията са направени проби и на двамата водачи:

гл. инспектор Дамян Велчев - Пътна Полиция-Пловдив: Тестван е за алкохол. Пробата е отрицателна. Тестван е за алкохол и българския водач, включително и за наркотици. Пробите са отрицателни. Образувано е досъдебно производство

Магистрала „Тракия“ беше затворена за движение в посока Бургас за 3 часа, докато се извършваше оглед на мястото на инцидента. Автомобилите се отклоняваха по обходен маршрут през Пазарджик.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тайландската армия издирва цял младежки футболен отбор, изчезнал в пещера
Тайландската армия издирва цял младежки футболен отбор, изчезнал в пещера
Доналд Тръмп: ЕС вреди на търговията колкото Китай
Доналд Тръмп: ЕС вреди на търговията колкото Китай