НОВИНИ

ЧЕЗ ще модернизира възлова станция в община Мездра

ЧЕЗ Разпределение ще подобри сигурността на електрозахранването на населени места от община Мездра, сред които селата Ребърково, Лютиброд, Зверино, Елисейна, Оселна, Игнатица, Очиндол, Злидол и др. Анализ на компанията показа, че лошите метеорологични условия в региона водят до сериозни щети по електроразпределителната мрежа. Проектът предвижда резервно електрозахранване в региона.

чез модернизира възлова станция община мездра
bnt avatar logo
от БНТ
11:05, 20.12.2018
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Обилни снеговалежи, каквито има и в последните седмици, както и минусови температури водят до обледяване на проводниците и негативни последствия върху електроенергийните съоръжения – множество скъсани проводници, счупени стълбове, паднали дървета, разположени извън сервитутната зона на електропроводите.

За да повиши сигурността на електрозахранването в района, ЧЕЗ Разпределение България заложи в инвестиционната си програма за 2019 г. цялостна модернизация на възлова станция „Елисейна“, включително подмяна на стълбове, изолатори и проводници.

;

Проектът ще се изпълнява през втората половина на годината, като приоритетната му цел е осигуряване на резервно захранване на региона от подстанция „Бов“. От месец април ще стартира и монтаж на нови дистанционно управляеми комутационни апарати, с цел повишаване на надеждността на електрозахранването и намаляване на времетраенето на прекъсванията при евентуални повреди по електропровода. Предстои да бъде извършена термовизионна и ултразвукова диагностика на всички съоръжения по електропроводите линии. Дружеството има необходимата готовност да отстрани своевременно евентуални забележки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дронове затвориха второто най-натоварено летище във Великобритания
Дронове затвориха второто най-натоварено летище във Великобритания
Протест в Бургас в защита на блъснат колоездач
Протест в Бургас в защита на блъснат колоездач