НОВИНИ

Чичото на атентатора от Ница: Мохамед е бил вербуван от алжирец

Според чичото на атентатора от Ница, нападателят Мохамед Бухлел е бил вербуван от алжирец, член на клетка на "Ислямска държава " в Ница. Това, според чичото, станало преди две седмици. Телевизия Асошиейтед прес взе интeрвю от роднината на тунизийския атентатор.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
17:55, 18.07.2016
Чете се за: 00:45 мин.
По света

Садок Бухлел живее в тунизийския град Мсакен. Той е чичо на Мохамед Лахуаеж Бухлел, който уби с камион 84 души в Ница на 14 юли.

Садок Бухлел, чичо на атентатора от Ница: "Дъщеря ми можеше да умре. Била е на 40 сантиметра от камиона. Ако беше убил дъщеря ми щях да избия цялото му семейство".
;

Чичото описва характера и семейните отношение на племенника си.

Садок Бухлел, чичо на атентатора от Ница: "Той беше агресивен, не идваше в джамията. Искаше да отиде във Франция. Скара се с баща си за пари,той не му помогна да вземе шофьорска книжка, така че беше принуден да се ожени за своя братовчедка, която живее във Франция. Беше бедна сватба, по-късно момичето го взе във Франция".

Атентаторът Мохамед не бил добър мюсюлманин, казва още чичото.

Садок Бухлел, чичо на атентатора от Ница: "Той не се молеше, не спазваше Рамазана и ядеше свинско. Беше по-скоро изолиран. Наскоро чух , че ходел в алжирска джамия. Преди това не го правеше и не уважаваше ценностите на мюсюлманите".

Според Садок Бухлел, атентаторът от Ница е бил в депресия.

Садок Бухлел, чичо на атентатора от Ница: "Той е самотен човек в депресия, жена му го презира. "Ислямска държава" се възползва от тази възможност. Те преследват хора. Когато открият човек със слаб характер, който има нужда от съвети, те го грабват".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ремонтът на Владимир Вазов асфалтира дървета
Ремонтът на "Владимир Вазов" асфалтира дървета
Двамата подсъдими за атентата на летище Сарафово ще бъдат съдени задочно
Двамата подсъдими за атентата на летище "Сарафово" ще бъдат съдени задочно