НОВИНИ

Човек от ДАНС оглави Агенцията за държавна финансова инспекция

Министърът на финансите Владислав Горанов назначи Георги Начев за директор на Агенцията за държавна финансова инспекция, считано от 7 ноември, вследствие на депозирана молба от настоящия директор на Агенцията Венцислав Георгиев за прекратяване на трудовото му правоотношение, съобщиха от Министерството.

bnt avatar logo
от БТА
12:52, 07.11.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас
човек данс оглави агенцията държавна финансова инспекция

Венцислав Георгиев ще продължи работата си в АДФИ на ръководна позиция, като по този начин екипът на Агенцията ще запази високо квалифициран и опитен експерт в областта на финансовия контрол.

Георги Митков Начев има 13-годишен професионален опит в областта на икономическата и финансовата сигурност на държавата. През 2001 година е завършил висше образование с образователно-квалификационна степен "бакалавър" по специалност "Стопански и финансов контрол", а през 2002 година и "магистър" по специалност "Публични финанси" в Стопанска академия "Д. А. Ценов" Свищов. През 2008 година е придобил образователно-квалификационна степен "магистър" по специалност "Право" в Югозападен университет "Неофит Рилски" Благоевград.

През 2003 година Георги Начев постъпва на работа в "Икономическа полиция" в РДВР-Плевен, а от 2006 година е служител в Национална служба "Сигурност" Плевен. От 2008 година досега е работил в Държавната агенция за национална сигурност, като кариерно израства от експерт през началник на сектор до директор на специализирана дирекция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цяла нощ в Благоевград предаваха документи
Цяла нощ в Благоевград предаваха документи
Кандидатът на ДПС Бейхан Дуран печели частичните местни избори в село Грохотно
Кандидатът на ДПС Бейхан Дуран печели частичните местни избори в село Грохотно