НОВИНИ

Чудотворната икона Св. Богородица Седмострелна пристигна у нас

По инициатива на фондация Балкански институт за възстановяване и развитие, съвместно с община Поморие у нас пристигна чудотворната икона Света Богородица Седмострелна „Успокоение на злите сърца“. Тя идва от Москва на летище София, след което ще отпътува за Великотърновската епархия.

Милена Кирова
от Милена Кирова
10:38, 07.08.2016 (обновена)
18984
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Във Великотърновската епархия иконата ще бъде посрещната и придружавана от Великотърновски митрополит Григорий. Иконата ще е в България от 7-ми до 11-ти август.

На иконата е изобразена божията майка, която вместо Исус държи 7 стрели. На тази икона символично е изобразено пророчеството на св. Симеон Богоприемец за скръбта на Божията Майка при кръстните страдания на Нейния Син. Седемте меча върху иконата, символизират именно тези страдания.

Не са едно или две чудесата, които се свързват с иконата - забележително чудо станало през 1830 г. По време на епидемия от холера жителите на гр. Вологда направили литийно шествие с чудотворната икона „Седмострелна" и смъртоносната болест скоро се прекратила.

Според вярванията тя прогонва злите духове, предпазва от уроки, магии, недоброжелателни помисли, завист и злоба. Иконата напомня на хората за спасителната за душата необходимост от милосърдие и търпимост. Пред този образ на Богородица може да се молим за защита в случаите, когато избухне всякаква вражда семейна, съседска, в работата и т.н.. И когато започнат да враждуват цели държави, прибягват към иконата „Смекчаване на злите сърца" с молба за защита от нападения, с надежда Нейните молитви към Сина й да доведат до смекчаване на злите сърца. Помага да се подобрят неблагоприятните отношения в семейството, между роднини, близки, съпрузи, а също така между родители и деца.

От София иконата се отправя към Севлиево, Габрово, Велико Търново, Горна Оряховица, Стражица, Поморие. За да може повече хора да се докоснат до нейната сила.

- Севлиево на 07.08.16г.

- Габрово на 07.08.16г.

- Велико Търново на 08.08.16г. - от 13:00ч. до 17:00ч.

- Горна Оряховица на 08.08 16г. от 18:00ч. до 20:00ч.

- Стражица 08.0816г. от 21:00ч. до 22:00ч.

- Поморие на 09.08.16г.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петима пострадаха при стрелба в нощен клуб в Сейнт Луис
Петима пострадаха при стрелба в нощен клуб в Сейнт Луис
Днес е Денят на железничаря
Днес е Денят на железничаря