Делчев: Промяната се случи в София - просто политическите брокери я откраднаха

Наша цел в София на тези избори беше да постигнем промяна, заяви в "Още от деня" Димитър Делчев, председател на ДБГ. Движение "България на гражданите" подкрепи кандидатурата на Мая Манолова за кмет на столицата.

от БНТ
преди 4 месеци
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Подкрепата е за промяна в модела на управление, който по думите му тегне на София вече 14 години.

Димитър Делчев: Истината е, че промяната се случи в София - просто политическите брокери я откраднаха. В София имаше масово купуване на гласове, масово организиране на вот, който се видя както на първия тур, така и на втория тур.

Делчев подкрепи твърденията си с примерен протокол в 32 секция от кв. "Филиповци", в който ясно се виждат съотношенията - Йорданка Фандъкова печели там с 344 гласа, Мая Манолова - 34 гласа на балотажа или 91% за единия кандидат и 9% за другия.

Димитър Делчев: Никой не е провеждал кампания във Филиповци, но нашите застъпници бяха там и видяха как в началото на изборния ден огромни групи от роми се събират в училището и под някаква организация влизат, гласуват и така правят едни проценти за управляващата партия, което в крайна сметка доведе до това 4% да е разликата между г-жа Фандъкова и г-жа Манолова.

Председателят на ДБГ поясни, че след внимателен анализ на всички протоколи от балотажа в София вероятно в края на седмицата ще ги обобщят и ще пуснат жалба до ЦИК, съответно и до Административния съд, в която да поискат касиране на изборите.

Топ 24
Най-четени