Живеем във времена, в които скандал сменя скандала. Кризите вече ги определяме и класифицираме според мащаба им, техния обхват и продължителността им. Това заяви за "Още от деня" зам.-председателят на НС д-р Нигяр Джафер. ДПС ще подкрепи вота на недоверие заради водната криза, който БСП смята да внесе.

Тя посочи, че управляващите са в много тежка ситуация и открои, че независимо от чисто математическия изход от вота на недоверие, опозицията ще намери аргументи, "защото вече обществото дава аргументи". Д-р Джафер беше категорична, че отказът от реформи води до кризите и скандалите, които ни съпътстват ежедневно.

Д-р Нигяр Джафер, зам.-председател на НС, депутат от ДПС: От ДПС смятаме, че все повече аргументът за стабилност на властта поставя под риск много сериозни и критични секторни политики. Здравеопазването е един такъв пример.

Д-р Джафер коментира изнесената от управителя на НЗОК д-р Дечо Дечев информация за злоупотреби с пари от Касата от голям процент от частните болници, като подчерта, че Дечев маркира проблеми, за които опозицията говори много отдавна. "Шокът от думите му беше за ГЕРБ, тъй като те не очакваха човек, посочен и избран от тях, да каже това", уточни зам.-председателят на НС.

По думите й демонополизацията на НЗОК е само единият от механизмите за катастрофалната ситуация в здравеопазването. Конкуренцията между финансиращите органи може да доведе до повече контрол и прозрачност, аргументира се тя.