НОВИНИ

"Да, България" беше учредена днес

Политическа партия "Да, България" беше учредена днес в София. Нейн председател е бившият правосъден министър Христо Иванов. Партията събра 1500 учредители.

bnt avatar logo
от Илина Бисерова
19:32, 07.01.2017 (обновена)
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Актьори, журналисти, бизнесмени и други обществени и известни личности се събраха днес като учредители на новия политически проект "Да, България". А основна кауза за партията по думите на нейния председател Христо Иванов е борбата с корупцията.

Иванов обясни, че националният съвет на партията ще изготви списък с неразследвани корупционни сделки в страната и ако един ден влязат в парламента, ще инициират по-сериозно разследване на схемите.

Христо Иванов: Корупцията разяжда страната ни и тук говорим за много повече от простото крадене, ако корупцията просто беше равностойността на откраднатото щяхме да сме на малко по-различно положение според мен сега, всъщност корупцията е дълбоката причина за безотговорността на всички нива

По думите на Иванов е необходимо преосноваване на прокуратурата, реформа в МВР и службите, съживяване на регулаторите и процеса по назначения в тях и одържавяване и прочистване на разузнавателната общност.

Според програмната реч на Иванов политическите цели на "Да, България" са три: гарантиране на върховенството на закона и ефективно правосъдие, ускоряване темповете на развитие на страната и борба с бедността и повишаване на жизнения стандарт.

Христо Иванов подчерта, че партията се финансира изцяло с дарения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Политически сблъсък заради снега
Политически сблъсък заради снега
Ветеран от Ирак е стрелецът във Флорида
Ветеран от Ирак е стрелецът във Флорида