НОВИНИ

Мъж предотврати кражба на автомобила си като във филм

Пореден опит за нагла кражба на автомобил в София. Баскетболист гони пеша близо километър автоджамбази от квартал Витоша до Дианабад. За Любомир Жечев това е 6-и неуспешен опит да задигнат автомобила му. Сюжетът на криминалната история този път е от столичния квартал Витоша. Историята достойна за сценарий на холивудски филм засне репортерът ни Тихомир Игнатов.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
10:34, 21.02.2016
24910
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

Малко преди полунощ, излизайки от вкъщи, Любомир Жечев забелязал как двама мъже се опитват да разбият ключалката на автомобила му. Незабавно набрал телефон 112 и се приближил към крадците. След като го забелязали, мъжете решили да се оттеглят. Последвала размяна на реплики.

Любомир Жечев
,,И се провикнах към човека, който беше на два метра от мен, ей, приятелче ти ли ще ми крадеш колата, бе. Човекът отговори каква кола, бе, ако искаш ме претърси аз нямам нищо по себе си, с което да я открадна. Когато той чу, че полицията ще дойде каза добре. Направи две, три крачки и тръгна да тича."

Любомир подгонил един от крадците. Докато тичал, постоянно насочвал полицаите по телефона.

Любомир Жечев
"Аз тръгнах след него, но той нямаше как да знае, че аз съм печелил много кросове в Търговище като малък и нямаше никакъв шанс да ми избяга. Естествено, че е имало някакво чувство на страх в мен. В същото време има едно много сериозно чувство на ярост и на яд".

Гонката приключила в Дианабад, където патрул задържал беглеца. По време на преследването той изпуснал мобилния си телефон и по него открили и останалите от групата. Стари познати на полицията - преди година и половина хванати с два крадени автомобила.

Пламен Максимов, сектор „Престъпления, свързани с МПС" СДВР
,,Бяха ги скрили в гараж на територията на столицата. Задържахме ги, с повдигнати обвинения, с осъдителни присъди, но това не ги спира."

Така и този път Любомир извадил късмет. Разказва, че преди няколко години му откраднали автомобил, който бил намерен от полицията часове преди да бъде разглобен на части. Тогава крадецът бил осъден да плати глоба от 1 500 лв.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Интерактивно пътуване в България
Интерактивно пътуване в България
Чудесата на Виетнам -2 част
Чудесата на Виетнам -2 част