НОВИНИ

"Да разлаем кучетата" на турне из страната

В разгара на лятото театър „Българска Армия" се грижи за доброто ни настроение с поредица представления из цялата страна, с един от най-гледаните комедийни спектакли през сезона „Да разлаем кучетата" на режисьора Иван Урумов. Пиесата на Емил Атанасов е нещо като реплика на решението на българския парламент да инкриминира обичая „тричане", с мотива, че упражнява насилие над кучетата. Историята пресъздават едни от най-добрите български актьори.

Андреа Драганова
от Андреа Драганова
19:20, 11.07.2016
Чете се за: 01:04 мин.
Още

Световна глобализация или национална идентичност? Евро съюз или отделни държави? Древни обичаи за здраве и берекет или евро директиви?

Това са само част от злободневните въпроси, които намират отражение в представлението „Да разлаем кучетата”, поднесени с много хумор и добронамерено намигване към неволите на властта и цялото противоречие на случката.

Идеята да претвори неотдавнашните събития осенява автора, след като вижда в телевизионен репортаж мощния отпор на нашенци, защитаващи пред Брюксел древния обичай. Така се ражда пиесата, изиграна брилянтно от звездната трупа на "Армията".

Мирослав Пашов - актьор, директор на театър "Българска Армия": Това е една блестяща българска комедия, съвременна, много актуална, особено с brexita в Англия и проблема с Европейския съюз и тричането на кучетата в България. Мисля, че доста така заплетено звучи, но иначе е много смешно.

Трагикомичното и сериозното се сливат и преливат от сцената в абсурдни ситуации. В тайна любовна афера отново попадат едни от любимците на публиката Стефка Янорова и Георги Кадурин в ролите на даскала и вдовицата.

Стефка Янорова - актриса: В тази пиеса има доста неща, които така без да е патриотична на пръв поглед, вълнува публиката с това, че трябва да си спомним наистина кои сме, въпреки че много малко от нас си знаем историята, но въпреки това да си спомним корена си и да му бъдем верни, а не да се подхлъзваме по някакви чужди идеи.
;

Текстът е пълен с находки и запомнящи се изрази, актьорите страшно се забавляват на сцената, а смехът е гарантиран.

Стефка Янорова - актриса: Понякога всеки актьор губи и си казва за какво е всичко това и когато видиш усмихнатите лица, хората, които в салона наистина са развълнувани и си казваш - еми заслужава си!
Мирослав Пашов - актьор, директор на театър "Българска Армия": По-силно от това да отиде големият театър в малкия град - няма. Нека да ни чакат нашите приятели в Свиленград, в Елхово, в Бургас, в Добрич и Пазарджик!
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Европейски дизайнери пристигат на лятна академия в София
Европейски дизайнери пристигат на лятна академия в София
76% от българите не са чели Конституцията
76% от българите не са чели Конституцията