НОВИНИ

Дадоха ход на делото срещу поскъпването на газа от 1 април

Административният съд даде ход на делото срещу поскъпването на газа от 1 април. Цената се протестира пред съда от Върховната административна прокуратура. Тогава синьото гориво поскъпна с близо 30 на сто. На първото заседание се явиха двете ответни страни - комисията за енергийно и водно регулиране и прокуратурата.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
12:11, 04.07.2017
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Съдията по делото уважи искането на държавната "Булгаргаз" делото да се води при закрити врати, за да няма изтичане на търговски тайни. За по-малко от половин час приключи изслушването на страните като беше даден допълнителен срок на регулатора и "Булгаргаз", за да представят доказателства за въвеждането на по-високата цена.

Второто заседание по делото е насрочено за 10 октомври. Дори и да бъде отменена цената обаче, това няма да има преки последици за битовите потребители стана ясно от думите на представляващия прокурор и няма да промени цените на парното и топлата вода.

прокурор Виктор Малинов: Ако в крайна сметка се докаже, че новата цена е незаконна, за което върховната административна прокуратура ще положи всички усилия, последствията ще бъдат, че това решение и тази цена ще бъдат отменени. От друга страна трябва да знаете и вие и вашите зрители, че според нормите на закона за енергетиката всяко решение на Комисията за енергийно и водно регулиране действа независимо от оспорването му.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Оценяват щетите след наводнението в Самоков
Оценяват щетите след наводнението в Самоков
Безплатни очни прегледи в Университетската болница Свети Георги
Безплатни очни прегледи в Университетската болница "Свети Георги"