НОВИНИ

Данаил Божилов - собственик на соларно студио, е застреляният мъж в Пловдив

43-годишен бизнесмен беше застрелян тази сутрин в парк „Лаута" в Пловдив. Данаил Божилов е бил собственик на соларно студио в центъра на града. Мъжът не е криминално проявен. Полицията разследва различни версии за убийството.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Росица Колева
15:40, 26.07.2017
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Тялото на Данаил Божилов е открито от случайни минувачи около 9 часа тази сутрин. Както всеки ден по това време, мъжът бил излязъл да разходи кучето си.

Галин Гавраилов, зам.-окръжен прокурор на Пловдив: Има свидетели, които са намерили тялото при самия инцидент, ако има свидетели други все още ги установяваме, засега не сме установили такива.

Убийството е извършено с огнестрелно оръжие, но няма официално информация какво е то и колко са били изстрелите. По непотвърдени данни куршумът е бил един и е попаднал в сърдечната област. Местопрестъплението се намира в малка алея на парк Лаута, на която няма видеонаблюдение. Иначе паркът е много посещаван и по общо мнение сигурен и безопасен.

Костадин Димитров, кмет на район "Тракия": Има охрана, има и видеонаблюдение по главната алея 22 камери. Чакаме да видим записите какво ще покажат.

Преди да се премести в Пловдив, Данаил Божилов е живял в Дупница. Завършил е спортното училище в София с профил Академично гребане. Имал е много контакти в спортните среди. Женен е, с дете. Съпругата му работи в семейното соларно студио, което днес остана затворено. Колегите им от района ги описват като много работливи хора.

Йоана Цветкова, съседка: Единствените хора, които са идвали в студиото са жени и млади мъже за солариума, не съм виждала особени хора да идват.

Все още няма основна версия за убийството, коментират разследващи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бойко Борисов: Отваряме нова страница в отношенията с Македония
Бойко Борисов: Отваряме нова страница в отношенията с Македония
Томислав Дончев става председател на Съвета за административната реформа
Томислав Дончев става председател на Съвета за административната реформа