НОВИНИ

Данчев, БСП: Управляващите ревнуват за радостта, с която се ползва президентът

В Студиото на Сутрешния блок на БНТ Димитър Данчев от ПГ на БСП заяви, че в никакъв случай не вижда сценарий или нещо подготвено в шествието на президента. Организирането на едно шествие от президента е негово изконно право и никой не може да му забрани да участва и да води такова шествие. На него бяха поканени българските граждани, не съм чул да са канени политически партии, каза още Данчев.

bnt avatar logo
от БНТ
08:54, 21.02.2020
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
"Шествието беше мирно, с патриотични песни и в никакъв случай не е имало проява на някакво насилие. Факт е, че пред паметника започнаха освирквания, които ние от БСП по никакъв начин не одобряваме. Мисля, че и президентът се почуства доста неудобно и призова хората да се въздържат от подобни прояви на този ден", каза още Димитър Данчев.

По думите му у управляващите има ревност по отношение на радостта, с която се ползва президентът от страна на хората и по отношение на одобрението, което получава от тях. Президентът и президентската институция има висок рейтинг, за разлика от НС , каза още той.

"Разбирам недоволството на колегите от ГЕРБ за това, което говори президентът. Истината боли понякога, но е по-добре да си я кажем. Споделям някои от мотивите, с които президентът критикува правителството и одобрявам, това че той съвсем честно споделя с българските граждани проблемите в управлението на страната, в това число и прокуратурата", каза Данчев.

Депутатът е на мнение, че в страната в последните месеци има създаден хаос във всички системи на държавното управление и се разпалва война между институциите, за да се отклони вниманието от този хаос.

Вижте целия разговор във видеото

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Здравка Евтимова за речта си: Говорих за приятелите, не за политиците
Здравка Евтимова за речта си: Говорих за приятелите, не за политиците
Разказ на близки на загиналия в Ханау българин
Разказ на близки на загиналия в Ханау българин