НОВИНИ

Данъчните инспектори запечатаха 8 обекта в Златни пясъци и Албена

От началото на туристическия сезон данъчните са запечатали 8 търговски обекта в курортите Златни пясъци и Албена. Заради повторни нарушения някои от тях ще останат затворени 30 дни. Данъчните инспектори от Варна са направили над 230 проверки в търговски обекти от началото на сезона до сега. Най-честите нарушения са неиздаване на касов бон и разлика в касовата наличност.

bnt avatar logo
от Мариана Малева
10:43, 21.06.2017
Чете се за: 00:44 мин.
У нас
данъчните инспектори запечатаха обекта златни пясъци албена

Проверките са част от засиления контрол по Северното Черноморие. В курортите се проверяват магазини за дрехи и аксесоари, центрове за туристически услуги и павилиони за сладолед.

Ваня Димитрова, директор на Дирекция "Контрол" в НАП - Варна: "Имаме два или три случая до този момент, установени за търговски обекти, където въобще няма касов апарат наличен и няма дистанционна връзка с НАП."

В курорта "Златни пясъци" днес търговците отказаха да застанат пред камерата за коментар. Туристите обаче потвърдиха, че доста често не получават касов бон за покупка или услуга.

- "В повечето случаи не получаваме касова бележка."

- "Ние бяхме заедно даже, поискахме си бележка и ни дадоха."

Ако в обекта няма касов апарат, той ще бъде запечатан според правилата от тази година. Глобите са от 500 до 2 000 лева, при повторно нарушение санкцията е двойна. И тази година ще има координационен център на Националната агенция по приходите и полицията.

Ваня Димитрова, директор на Дирекция "Контрол" в НАП - Варна: Този координационен център ще продължи да действа усилено до края на този летен сезон. Допълнително ще ви предоставим телефоните на координационния център, на мейла, на който могат да изпращат гражданите и други заинтересовани лица сигнали за нарушения.

Сигнали за нарушения можете да подавате на националния телефона на НАП - 0 70018 700.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Идентифицираха нападателя от гарата в Брюксел
Идентифицираха нападателя от гарата в Брюксел
Безплатни занимания за деца през лятото във Варна
Безплатни занимания за деца през лятото във Варна