НОВИНИ

Данъчните във Варна проверяват онлайн търговията

Онлайн търговията е един от приоритетите на Териториалната дирекция на НАП-Варна за 2017 г. Проверяват се над 70 фирми, като целта е да се проследи дали те декларират реалните си доходи. Осигурен е и специален софтуер за обработка на данните. Отчетът за миналата година сочи, че расте устойчиво процентът на доброволно декларираните задължения, съобщиха от Агенцията по приходите.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Бистра Варнева
20:10, 01.02.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

През 2016-а година териториалната дирекция на НАП-Варна е събрала над 1,5 милиарда лева приходи от данъци и осигурителни вноски. Това е ръст от над 10%. Приходите от ДДС пък достигат 236 милиона лева или 35 на сто повече. Един от акцентите в работата на данъчните е била лятната кампания в туризма, вследствие на което отчетените обороти са се повишили в пъти.

Милена Колева - директор на Териториална дирекция на НАП-Варна
"Лятната кампания ни показа, че когато работим в екип, резултатите са налице. Отлична координация и взаимодействие с органите на МВР, на агенция “Митници”, Комисията за защита на потребителите, Агенцията по храните – отлично взаимодействие."

Три фирми имат близо 9 милиона лева задължения към данъчната агенция във Варна, сочат резултатите. Но намалява делът на просрочените задължения, за които се налага принудително събиране. Миналата година по тази графа са събрани близо 364 милиона лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Училищата с разширено изучаване на изкуства могат да останат без ученици
Училищата с разширено изучаване на изкуства могат да останат без ученици
Безводие в пет села от община Асеновград
Безводие в пет села от община Асеновград