НОВИНИ

Данъчните запечатаха 20 търговски обекта в Русе

Данъчните инспектори затвориха 20 ресторанти и магазини в Русе заради неиздаване на касови бележки и укриване на обороти. Преди да се стигне до крайната мярка, управителите на същите търговски обекти са били санкционирани многократно за нарушаване на данъчните закони.

bnt avatar logo
от Даниела Димитрова
06:47, 31.03.2017
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Повечето от затворените търговски обекти, сред които и 9 ресторанта, са отчитали пред приходната агенция по-ниски обороти от реалните. Всички те са запечатани със специални стикери за срок от 1 месец, както този магазин за парфюми. Самоволното премахване на обозначенията се счита за престъпление, предупреждават от Агенцията за приходите.

Николай Николаев – "Връзки с обществеността" към НАП–Русе: В средата на месеца за два дни в града бяха извършени 20 оперативни проверки, като в 12 е констатирано неиздаване на фискални касови бонове и са съставени актове за установяване на административното нарушение.

До крайната мярка се стига след поредица от глоби от 500 до две хиляди лева. Толкова са били санкционирани управителите на заведенията в разгара на януарските именни дни и февруарските празници на виното и любовта.

От приходната агенция смятат, че тези суми са се сторили незначителни за управителите на обектите, затова те са продължили да не отчитат оборотите си. Русенските инспектори са установили и данъчни нарушения във фитнес център, чейнджбюро и автосервиз и те също ще бъдат запечатани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Ново бъдеще за професионалната гимназия в Калофер
​Ново бъдеще за професионалната гимназия в Калофер
Спейс екс изстреля първия спътник с рециклирана ракета
"Спейс екс" изстреля първия спътник с рециклирана ракета