НОВИНИ

НАП затвори 7 хотела по Северното Черноморие

От началото на активния летен сезон са запечатани седем семейни хотела по Северното Черноморие, съобщиха днес от пресслужбата на НАП във Варна. Причината за санкцията е, че реализираните нощувки не се отчитат на фискалните устройства и на гостите не се издават касови бележки. Хотелите са запечатани за срок от една седмица. Общият брой на проверените спални бази е 41. Освен засечените, че не издават касови бележки, са санкционирани собствениците на още три хотела.

bnt avatar logo
от БНТ
15:44, 02.08.2017 (обновена)
Чете се за: 00:20 мин.
У нас

От НАП уточниха, че всички проверки се извършват чрез метода на тайния клиент. Данъчните служители правят резервации, настаняват се в хотелите и плащат нощувките си. Ако не им бъде издаден касов бон, те преминават към проверка на обекта.

От началото на юли до момента по Северното Черноморие инспекторите на НАП-Варна са извършили общо 3405 проверки. Съставените актове са 290, от които 189 са за разлика в касовата наличност.

Данъчните служители държат под постоянно наблюдение и колите, които зареждат със стока курортните комплекси по Северното Черноморие. По тази линия от началото на юли са извършени 12 955 проверки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нова църква проучват археолози в Средновековния град Червен
Нова църква проучват археолози в Средновековния град Червен
Барселона потвърди за решението на Неймар да напусне отбора
Барселона потвърди за решението на Неймар да напусне отбора