COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Даниел Митов: Словения ще продължи да подкрепя членството на България в Шенген

Словенската държава ще продължи активната си подкрепа за членството на България в Шенген. Това стана ясно след срещата на външния министър Даниел Митов със словенския му колега Карл Ерявец.

от БНТ
11:43, 02.06.2016
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Двамата министри обсъдиха бежанската криза и се договориха за съвместни действия в рамките на Европейския съюз за намиране на работещо решение срещу нелегалния трафик на мигранти.

;

Даниел Митов изрази надежда, че Анкара ще продължи да спазва постигнато с Брюксел споразумение за бежанците но отново припомни, че страната ни призова всички да започнат да мислят за план Б, ако обстоятелствата се променят.

Даниел Митов - министър на външните работи: Задълбоченото сътрудничество между НАТО и ЕС ни дава още инструменти, още възможности. Знаете, че в Егейско море има съвместни действия на НАТО и ЕС за наблюдение на морската граница и също така за мониторинг върху действията на мрежите и организациите, които се занимават с нелегален трафик на хора. Битката ни срещу тези престъпни мрежи трябва да е безкомпромисна и категорична.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров полуфиналист в Акапулко след успех срещу Вавринка
Григор Димитров полуфиналист в Акапулко след успех срещу Вавринка
Що е то да къмпингуваш на Карадере? (СНИМКИ)
Що е то да къмпингуваш на "Карадере"? (СНИМКИ)